May 14, 2024 RPAG meeting

Date: May 14, 2024

Time: 10:00 a.m. - 1:00 p.m. (3 hours)

Host: Puget Sound Energy

Facilitator: Triangle Associates

Virtual participation

To participate in this webinar, you must <u>RSVP</u>

• Full Link:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_LN4oBP7SRpWC3BQUvH7VvA#/registration

- After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the Zoom webinar
- If you experience technical difficulties, please email pmogilevsky@triangleassociates.com
- To view the live stream of this meeting without participation, please visit the PSE <u>IRP YouTube</u> channel

Meeting purposes

- Present delivery infrastructure in Clean Energy Transformation Act (CETA) context
- · Present an overview of the regional grid
- · Present an overview of the local grid

Time	Agenda Item	Presenter
10:00 a.m. – 10:05 a.m.	Introduction and agenda review	Sophie Glass, Facilitator,
5 min	Safety moment	Triangle Associates
	 Introductions 	
	Agenda	
10:05 a.m. – 10:10 a.m.	IRP process updates	Kara Durbin, Director, Clean
5 min	 Equity in the IRP discussions 	Energy Strategy
	 HB 1589 update 	
10:10 a.m. – 10:15 a.m.	Feedback summary from March 25,	Phillip Popoff, Director,
5 min	2024 RPAG meeting	Resource Planning Analytics,
		PSE
10:15 a.m. – 11:45 a.m.	Western Resource Adequacy Program (WRAP)	Phillip Popoff, Director,
90 min	methodology overview	Resource Planning Analytics,
	 Transmission constraints to meet CETA 	PSE
	Regional transmission challenges	Michael O'Brien, Senior
	Transmission options PSE is exploring	Engagement Manager, Western Power Pool



Time	Agenda Item	Presenter
11:45 a.m. – 12:00 p.m. 15 min	Break	Ryan Roy, Director of Operations and Technology, Western Power Pool
12:00 p.m. – 12:30 p.m. 30 min	Forecasting future WRAP resource adequacy requirements • Evaluating PSE's metrics and WRAP metrics • Approach for applying WRAP planning reserve margin (PRM) • Overview of WRAP effective load carrying capabilities (ELCC) • Comparing ELCCs from resource adequacy analysis and WRAP	Jennifer Coulson, Manager, Operations and Gas Analysis, PSE
12:30 p.m. – 12:50 p.m. 20 min	Discussion and poll	Sophie Glass, Facilitator, Triangle Associates
12:50 p.m 1:00 p.m. 10 min 5:00 p.m.	Next steps and public comment opportunity Adjourn	Sophie Glass, Facilitator, Triangle Associates Sophie Glass, Facilitator, Triangle Associates